Små hunderacer der ikke gør

Malteser
Små hunderacer der ikke gør
4.3 (86.67%) 3 votes

Små hunderacer der ikke gør

Hvilke hunde gør mindst? Overvejer du at anskaffe dig en hund, men er bange for, at der vil blive for megen gøen derhjemme? Det giver sig selv, at hunde af alle hunderacer skal stimuleres, leges med og opdrages, men der findes faktisk hunderacer, som er mere rolige af natur end andre og derfor mindre tilbøjelige til at gø.

Alle hunde gør

Først og fremmest er det vigtigt lige at nævne, alle hunde gør. Det ligger i deres natur. Nogle hunderacer har blot en tendens til at gø mindre end andre. Hunde i samme hunderace kan have forskellig personlighed, og prægningen (herunder opdragelsen) fra deres ejere spiller også ind. Derfor kan hunde fra alle racer udvikle sig til storgøende dyr, hvis de ikke får den rette opdragelse.

Du kan læse mere om opdragelse af hunderacer til ikke at gø her https://www.dyreformidlingen.dk/saadan-faar-du-din-hund-til-at-stoppe-med-at-goe/

Små hunderacer som ikke gør (så meget)

1. Malteser

Maltesere er en hengiven og livlig, lille hund, der er nem at træne. Du kan derfor sagtens lære din Malteser, at den ikke skal gø, når dørklokken lyder.

Malteser

2. Bichon Frise

En Bichon Frise er en yderst intelligent hund, som vil tilpasse sig familiens rutiner. En Bichon Frise kan uden problemer bo i en lejlighed, da den umiddelbart ikke har tendens til at gø, medmindre der er behov for det. Derfor kan denne lille hund også bruges som vagthund.

Bichon Frise

3. Shar Pei

En Shar Pei er en loyal hund, som er kendt for alle sine rynker – ikke sin gøen. Hvis du træner din Shar Pei og afhjælper dens nysgerrighed, får du her en rigtig god familiehund.

Shar Pei

4. Saluki

Med en højde på 71-76 cm og en topfart på 69 km/t, kan vi godt blive enige om, at en saluki måske ikke helt hører til småhunds-afdelingen, men vi vil gerne alligevel nævne den her. For trods sin størrelse og sin hurtighed, så er en saluki faktisk overraskende lydløs og du vil sjældent høre den gø.

Saluki

5. Cavalier King Charles Spaniel

En cavalier king charles spaniel er en lille hund, og deraf har den også en lille lyd. Racen bruger ikke sin stemme ret meget, og er der tegn til afslapning i sofaen, hopper den gerne op til dig for at blive hygget om.

Cavalier King Charles Spaniel

6. Tibetansk terrier

Hvis du er på jagt efter en fredsommelig, livlig og glad hund, så er det måske en Tibetansk terrier du skal have fat i. Den elsker udendørs aktiviteter og efter en dag med leg, bliver den meget rolig og afslappet. En Tibetansk terrier har ikke et stort temperament, og har ikke tendens til at gø.

Tibetansk terrier

Læs mere om valg af hunderace her

Kilder: idenyt.dk, vetgruppen.dk

 

Se andre vejledninger om hunde

 

Udvalgte bruger annoncer lige nu