Behandling af lopper hos hunde og hvalpe

bernese-mountain-dog-205417_640
Print Friendly, PDF & Email
Behandling af lopper hos hunde og hvalpe
4.8 (95.56%) 9 votes

 

Behandling af lopper hos hunde og hvalpe

 

Den hyppigste parasit hos hunde og katte i Danmark er loppen. Lopperne angriber vores kæledyr hele året rundt. Det er vigtigt at tage hånd om problemet, inden det bliver et problem. På bare 3 uger ved 21 grader vil 5 lopper nemlig blive til ca. 6000 efterkommere – og så har man et problem!

 

Symptomer

Kløe er det mest almindelige tegn på, at hunden har lopper. Hunden klør sig typisk på siden af brystkassen, halsen og ved lyskefolder. Det er meget almindeligt at se, at bagbenene føres i en hurtig bevægelse op mod lænden. Se pelsen godt efter for loppeekskrementer. Disse er små, sorte pletter af tørret blod. Red pelsen godt igennem med en loppekam, gerne ned over et stykke vådt hvidt papir eller vat. Hvis loppeekskrementerne falder ned på papiret eller vattet og bliver rødbrunt kan man være sikker på, at hunden har lopper.

Lopper kan overføre bændelorm til hunde og katte. Derfor skal du også tænke på behandling mod bændelorm, hvis dit kæledyr har lopper. Bændelorm ses i afføringen eller de sidder i hårene omkring endetarmen – de ligner risengryn, og de kan bevæge sig.

 

Behandling

Det kan være vanskeligt at behandle et loppeproblem. Har man konstateret at have et loppeproblem, er der flere ting man skal gøre.

Man skal naturligvis først behandle hunden, således at de levende lopper bliver dræbt.

 

LOPPEMIDDEL TIL HUNDE

 

Herefter behandler man omgivelserne. De voksne lopper der lever på dyret udgør kun ca. 5 %, de sidste 95 % befinder sig i omgivelserne i form af æg, larver og pupper. Støvsugning fjerner en del umodne loppestadier, og smitte presset nedbringes derfor.  Vær særlig omhyggelig med at støvsuge alle paneler, sprækker og hjørner. Efter rengøring skal støvsuger posen smides ud eller brændes. Ellers vil støvsugeren blot fungere som en rugekasse, der sender nye lopper ud i omgivelserne. Vask også alle løse tæpper, puder og betræk i maskine hver uge, helst ved mere end 50 °C så lopperne slås ihjel. Overvej at placere dine dyrs sovepladser i områder uden tæpper, som f.eks. trægulve.

 

Er du i tvivl?

Hvis du er i tvivl omkring hvordan du forebygger eller behandler lopper kan du altid tage kontakt til din lokale dyrelæge.

Kilder: netdyredoktor.dk og hillspet

 

Se andre vejledninger om hunde

Udvalgte bruger annoncer lige nu