hund hvalp allergi pleje allergivenlig behandling

Allergi hos hund: 6 tips der hjælper – effektivt og naturligt

Hunden er menneskets bedste ven, og selvom vores firbenede venner selvfølgelig er meget forskellige fra os, har vi også mange ting tilfælles.

Hunde er blandt andet meget empatiske skabninger, der føler stor kærlighed til andre. Men det er desværre ikke den eneste egenskab, som vi deler med vores elskede hunde.

For ligesom mennesker kan de også få ledproblemer, slidgigt, hjerteproblemer og mange andre sygdomme og lidelser, som vi mennesker døjer med.

Men var du klar over, at din hund også kan lide af allergi? Det kan være alt fra fødevareallergi til allergi overfor støv, bestemte fødevarer og meget mere.

Det er netop med allergi hos hunde i tankerne, at vi her nedenfor giver dig 6 effektive og naturlige tips, som du kan bruge til at hjælpe din allergiske hund.

Vi forklarer ligeledes de mest almindelige symptomer på allergi hos hunde, og hvordan du med et et naturligt kosttilskud som Allergy Aid til hunde kan hjælpe din hund med at booste immunforsvaret og dermed lindre allergi hos din firbenede ven. Køb Allergy Aid til hunde her.

Symptomer på allergi hos hund

Har du bemærket, at din hund kløer, slikker eller bider sin hund eller poter? Det er nogle af de mest almindelige symptomer på allergi hos hunde.

Men der er faktisk mange flere symptomer, som du bør være opmærksom på, da ubehandlet allergi kan føre til sår, infektionssygdomme og generelt dårligt helbred.

Så for at give dig som hundeejer de bedste forudsætninger for at hjælpe din hund, hvis den har allergi, kan du her nedenfor finde de mest almindelige symptomer på allergi hos hund.

  1. Hunden kløer, bider og slikker hud og poter
  2. Hunden ryster på hovedet
  3. Hunden får rifter, sår udslåt, fugtige eller røde områder på huden
  4. Hævede, røde eller fugtige poter
  5. Problemer med pelstab – enten pletvist eller generelt
  6. Kløende eller røde øjne
  7. Snude, der kløer eller løber – eventuelt nys
  8. Problemer med opkast
  9. Problemer med diarré/dårlig mave
  10. Snorken på grund af irriteret og betændt hals

Du kan effektivt lindre de 10 ovenstående symptomer på allergi hos hunde, og en af de metoder, som du kan tage i brug, er at give din hund et allergi-kosttilskud som Allergy Aid fra webshoppen Animigo.  Køb Allergy Aid til hunde her.

6 ting du kan gøre ved din hunds allergi

Allergi hos hunde kan føre til store sundhedsmæssige problemer, og derfor har vi her nedenfor samlet 6 tips til, hvad du kan gøre ved din hunds allergi.

1: Undgå allergener

Hvis din hund er allergisk, bør du vidt muligt undgå alt det, som din hund er allergisk overfor.

Det er selvfølgelig lettere sagt end gjort, især hvis din hund er allergisk overfor støv eller partikler i luften såsom pollen, husstøvmider og svampespore.

Regelmæssig rengøring, tæppevask og støvsugning kan hjælpe, men fjerner ikke alle partikler, som kan få allergien til at bluse op igen.

2: Giv hunden et allergi-tilskud

Selvom det ikke kan kurere din hunds allergi, kan et naturligt allergi-kosttilskud hjælpe med at reducere symptomer effektivt, og kan ligeledes give din hunds krop de nødvendige næringsstoffer, som den skal bruge for at stå imod de allergiske reaktioner og holde dem nede.

For selv ved allergi hos hund kan man komme langt med de rigtige vitaminer og mineraler, og her kan især anbefales Animigos Allergy Aid, som webshoppen giver 100% tilfredshedsgaranti på.  Køb Allergy Aid til hunde her.

Tilskuddet indeholder omega3-fedtsyrer, loppefrøskaller og græskarfrø, og er specielt formuleret til at lindre de allergiske symptomer hos hunde.

3: Hold hundens hud tør og beskyttet

Hundens hud er en form for skjold, som beskytter din hund imod alle partikler i luften. Så jo bedre hundens hud er og jo færre sår, desto bedre kan den beskytte din hund mod allergifremkalende partikler.

Hvis din hund har sår, røde knopper på huden, udslæt eller røde poter, kan du allergifremkaldende partikler lettere komme i kontant med det lyserøde hudvæv og dermed blodkar.

Derfor er det også vigtigt, at du holder din hunds hud ren og elastisk. Det kan du eksempelvis gøre med en god naturlig hundeshampoo, som både gør huden og pelsen ren samt giver den fugtighed. Køb allergivenlig hundeshampoo her.

4: Hold ører rene og tørre

Allergi hos hunde kan også føre til mere beskidte ører eller betændelse i øregangen, da allergiske hunde ofte danner ekstra meget ørevoks.

Ørevoks er som sådan ikke altid et problem, men det holder på fugten,  hvilket kan øge risikoen for infektioner eller svamp i ørene.

Derfor er det en rigtig god idé at sørge for, at du holder din hunds ører rene og fri for ørevoks.

Her kan du bruge ørerens til hunde, som opløser ørevoks og fjerner snavs. En naturlig ørerens er at foretrække, især hvis du skal rense din hunds ører ofte. Køb naturlig ørerens her.

Det er dog vigtigt at have i tankerne, at du ikke behandler din hunds allergi ved at rense dens beskidte ører, men det reducerer sandsynligheden for at få mere alvorlige symptomer.

5: Giv din hund det rigtige foder

Allergiske hunde reagerer på forskellige ting, og derfor er der heller ikke én salgs slags, der er ‘bedst’ til alle hunde.

Der er dog nogle tommelfingreregler, som du kan følge, hvis din hund har en allergisk reaktion på grund af sin mad.

For når hunde reagerer dårligt på maden, er det næsten altid på grund af proteinkilden i foderet.

Derfor er det også vigtigt, at du vælger en foder, som er lavet af et dyr, som din hund kan tåle. Så hvis din hund ikke kan tåle kylling, kan du eksempelvis give den hundefoder lavet af fisk, oksekød, hestekød eller andre former for proteiner.

Det er dog ikke kun hunde, der har fødevareallergi, som kan have fordel af at spise allergiskånsomt. Selv hunde med andre former for allergier kan få glæde af det, da det handler om at stresse din hunds system så lidt som overhovedet muligt.

6: Giv din hund hampolie med omega-fedtsyrer

Hampolie og hampdråber er en god kilde til omega3, 6- og 9-fedtsyrer, som kan hjælpe både immunforsvaret og huden.

Det er et godt og bæredygtigt valg til almindelig fiskeolie, og selvom hampolie ikke fjerner allergien, kan det give din hunds system bedre chancer til at stå imod de allergiske reaktioner og holde dem nede. Køb hampolie til hunde her.

Kilder: animigo.dk

Se andre vejledninger om hunde

Søg i vores annoncer eller opret din egen gratis salgsannonce.

 

 
TILMELD DYREKLUBBEN NYHEDSBREV KLIK HER