Sådan får du din hund til at stoppe med at gø

Golden retriever hunderace hund hunde hunderacer
Print Friendly, PDF & Email
Sådan får du din hund til at stoppe med at gø
5 (100%) 1 vote

Sådan får du din hund til at stoppe med at gø

Først og fremmest er det vigtigt at understrege der ikke er noget unaturligt i, at hunde gør. Når det så er sagt, er det dog ikke naturlig adfærd for hunde at gø over lang tid ad gangen. Du gør derfor både din hund og dig selv en stor tjeneste ved at få din hund til at begrænse sin gøen.

Du skal dog være indstillet på, at det i nogle tilfælde kan være en lang proces, og det vigtigste er, at du ikke giver op.

Der er en række metoder, som du kan bruge, for at begrænse din hunds gøen. Det kan anbefales at benytte flere af metoderne samtidigt for de bedste resultater.

1. Bevar roen

Det er vigtigt, at du bevarer roen, når du vil rette på din hunds adfærd. En hund retter sig i reglen ikke efter en leder, der er ude af balance. Du skal derfor styre dit temperament, for hvis du viser din hund, at du er frustreret, gør din hund det samme.

2. Fjern grunden til at din hund gør

For overhovedet at kunne begrænse din hunds gøen, skal du vide, hvorfor og hvornår din hund gør – og derefter kan du lettere fjerne grunden. Eksempelvis, hvis hunden gør af forbipasserende udenfor vinduet, kan du trække gardinet for, når de sker.

3. Ignorer hunden

En hund kan opfatte den opmærksomhed, du giver den, når den gør, som belønning. Derfor, lad vær med at tale med den, røre ved den eller kigge på den, når den gør. I stedet beløn hunden, når han holder op med at gø. Det kræver dog sin portion opmærksomhed. Gør din hud eksempelvis i en time, inden du giver efter, gør den måske i halvanden time næste gang.

4. Lad hunden bruge kræfter på noget andet

Ofte handler en hunds gøen om, at den har for meget energi i sin krop, eksempelvis hvis den ikke får nok motion. Du kan derfor få din hund til at løbe ved din side, når du cykler og dyrker motion. Du kan også aktivere din hund gennem leg.

5. Lær hunden at være stille på kommando

Det virker måske omvendt, men denne metode indledes med at du lærer din hund at gø på kommando. Giv hunden kommandoen ”tal” (eller et andet enkelt ord) og lad hunden gø et par gange, hvorefter du lader den snuse til en godbid, og når hunden så holder op med at gø, kan du give den godbiden. Dette gentages, indtil hunden har lært at gø på kommandoen ”tal” (eller andet). Nu kan du så lære din hund en ”stille”-kommando. Find rolige omgivelser og giv kommando for at gø. Når din hund så gør, skal du sige ”stille” (eller et andet enkelt ord som ikke minder om det andet ord for at gø) og placere en godbid foran hundens næse. Ros hunden, når den bliver stille og giv den godbiden.

Kontakt en hundetræner

Hvis alt ovenstående fejler, anbefaler vi at du kontakter en hundetræner eller lignende som kan afhjælpe problemet gennem målrettet træning og øvelser.

 

Kilde: humanesociety.com

 

Se andre vejledninger om hunde og hundehvalpe

 

Udvalgte bruger annoncer lige nu