Golden retriever hunderace hund hunde hunderacer

Få din hund til at stoppe med at gø

Først og fremmest er det vigtigt at understrege at hunde fra naturens side gør. Når det så er sagt, er det dog unaturligt at gø over længere tid. Det er derfor både i din og din hunds interesse, at du sørger for, din hund begrænser gøen.

Du skal dog være indstillet på, at det i nogle tilfælde er en lang proces, og det vigtigste er, at du ikke giver op.

Der er en række metoder, som du kan bruge, for at begrænse din hunds gøen. Det kan anbefales at benytte flere metoder samtidigt for de bedste resultater.

1. Bevar roen

Det er afgørende, at du er rolig, hvis du ønsker at ændre adfærden hos din hund. En hund retter sig i reglen ikke efter en leder, der er ubalanceret. Du skal derfor styre dit temperament, for viser du din hund, at du er frustreret, gør din hund det samme.

2. Fjern grunden til at din hund gør

For overhovedet at kunne begrænse din hunds gøen, skal du vide, hvorfor og hvornår din hund gør – og derefter kan du lettere fjerne grunden. Eksempelvis, hvis hunden gør af folk udenfor vinduet, trækker du dit gardin for, når det hænder.

3. Lad hunden være 

En hund kan opfatte den opmærksomhed, du giver den, når den gør, som belønning. Derfor, lad vær med at tale til din hund, røre eller endda kigge på hunden, hvis den gør. I stedet beløn hunden, når han holder op med at gø. Det kræver dog sin portion opmærksomhed. Gør din hud eksempelvis i en time, inden du giver efter, gør den måske i 1,5 time næste gang.

4. Lad hunden bruge kræfter på noget andet

Ofte gør en hund fordi den har for meget energi i sin krop, eksempelvis hvis den ikke får nok aktivering. Du kan derfor få din hund til at løbe med dig, når du cykler og dyrker motion. Du kan også aktivere din hund gennem leg.

5. Få din hund til at være rolig på kommando

Det virker måske omvendt, men metoden indledes med at du lærer din hund at gø på kommando. Giv din hund en kommando som eksempelvis ”snak” (kan være hvilket som helst en-stavelsesord) og tillad din hund at gø nogle gange, hvorefter du lader den snuse til en godbid, og når hunden så standser sin gøen, kan du give den din godbid. Dette gentages, indtil hunden har lært at gø på kommandoen ”snak” (eller andet). Nu kan du så lære din hund en ”rolig”-kommando. Find rolige omgivelser og giv kommando for at gø. Når din hund så gør, skal du sige ”rolig” (eller et andet enkelt ord som ikke minder om det andet ord for at gø) og lægge en godbid foran din hund. Ros derefter din hund, hvis hunden er rolig, hvorefter du giver den din godbid.

Kontakt en hundetræner

Hvis alt ovenstående fejler, anbefaler vi at du kontakter en hundetræner eller lignende som kan afhjælpe problemet gennem målrettet træning og øvelser.

Naturlige kosttilskud

Animigos Stress Support tilskud et naturbaseret alternativ til receptpligtig beroligende midler. Det er lavet ved hjælp af naturlige beroligende ingredienser og er designet til at afslappe hunde og katte af alle størrelser. Det har modtaget rigtig  gode anmeldelser for sin effektive virkning og hvor nemt det er at få hunden eller katten til at tage det.

Du kan købe Animigos Stress Support ved at klikke her

Kilde: humanesociety.com

Se andre vejledninger om hunde og hundehvalpe
TILMELD DYREKLUBBEN NYHEDSBREV KLIK HER