hund-hvalp-blomst-plante

Lugte hunde ikke kan lide

Du har sikkert hørt det, at en hund har meget bedre lugtesans end eksempelvis mennesker, og de fanger derfor mange flere nuancer og lugte – også dem de ikke bryder sig om. Læs med for at vide mere om hvilke lugte, din hund synes er ubehagelige.

1. Citrus

Lugten af citrus kan måske være behagelig for dig, fordi det kan have en fornemmelse af renlighed. Særligt blandt rengøringsmiddel er citrus en yderst populær duft, og den sælger godt, men sandheden er, at de fleste hunde ikke bryder sig om det.

Faktisk, så er duften så stærk for din hund, at det i værste fald kan skade dens næse og luftveje. Så har du en hund i hjemmet, bør du overveje at bruge et rengøringsmiddel uden duft af citrus.

Netop fordi hunde ikke kan lide lugten, kan citrus eksempelvis bruges til at få din hund til at stoppe med at tisse et bestemt sted i huset, hvis du lægger en citrusskal eller lignende på stedet.

2. Eddike

Langt de fleste hunde kan ikke fordrage lugten af eddike. Hvis du kan lide at bruge eddike til at gøre huset rent med, bør du derfor finde noget andet i stedet for. Igen kan du bruge midlet som forebyggelse mod at den tisser i et hjørne, for det er et naturligt produkt og vil ikke skade hunden.

3. Stærk chili

Lugten af chili er som nogen den værste lugt for hunde. En stærk lugt af chili kan i værste fald påvirke din hunds luftveje, deres næse kan begynde at klø og hunden kan begynde at nyse konstant. Hvis du bruger stærk chili, så husk i det mindste at vask dine hænder grundigt, hvis du har rørt dem, inden du klapper din hund. Enhver kontakt med hundens slimhinder vil give den en masse ubehag.

4. Ammoniak

Ammoniak er en stærk kemisk forbindelse, som danner en meget kraftig lugt, der vil få din hund til at stikke af lige med det samme. Ammoniak kan få din hunds næse til at klø og din hund vil måske begynde at nyse konstant. I modsætning til ovenstående produkter, vil lugten af ammoniak ikke afskrække din hund fra at tisse et bestemt sted – tværtimod. Ammoniak har nemlig en urin-lignende duft, som kan give den modsatte effekt: det vil få hunden til at markere sit territorium.

5. Mølkugler

Mølkugler er meget giftige. De virker små, men de kan i værste fald give din hund skader på leveren og nervesystemet. Som om dette ikke er nok, kan mølkugler rent faktisk slå hunden ihjel, hvis den får dem i munden. Derfor, hvis du har en hund og du vil have dine hylder til at dufte godt, så sæt ikke hundens liv i fare, men lav eksempelvis små sækkeposer med lavendel eller tørrede blomster.

Kilder: videnomdyr.dk

 

Se andre vejledninger om hunde

 
TILMELD DYREKLUBBEN NYHEDSBREV KLIK HER