kanin parring avl fødsel unger

Løvehoved kanin kaninrace

Løvehoved kanin som race menes at stamme fra Belgien, hvor den blev fremavlet 1980erne og er krydset mellem en belgisk dværg og en schweizisk fox.

Løvehoved kanin udseende

En løvehoved kanin kendes hovedsageligt på den meget kraftige manke (pels) omkring hovedet, hvoraf også navnet stammer. Pelsen på resten af kroppen skal være kort. I ung alder har en løvehoved kanin tit lang pels på nederste del af kroppen, siderne og bagdelen (kaldet skørt). Over årene mister racen mere og mere af sin lange pels og manke. Grundet sin pels kræver en løvehoved kanin ofte pelspleje, for at undgå pelsen klumper og filtrer. Hvis en løvehovedkanin har lang pels overalt, kaldes den for en Teddy.

En løvehoved kanin er robust og kraftig bygget i muskulatur. Den skal helst veje mellem 1,3 kg. og 1,7 kg med en idealvægt på 1,5 kg. Racen findes i mange forskellige farver, men de har som regel pels i to farver. Benene er tykkere end hos andre racer, og øjnene kan være røde, blå eller brune. Ørene skal være 6–7 cm og skal bæres stive og opretstående.

Hvis man passer godt på en løvehoved kanin, vil den ofte kunne leve op til 10 år.

Hermelin kanin temperament og sind

En løvehoved kanin har som race et roligt og kærligt temperament. De kan derfor være et godt valg til hjem med børn.

Løvehoved kaniner kan både være inden- og udendørskanin.

SE UDVALG AF UDENDØRS BURE TIL KANINER
SE UDVALG AF INDENDØRS BURE TIL KANINER

Læs mere om forskellen på at holde kaniner udendørs og indendørs her 

Kilder: idenyt.dk, frikanin.dk, kaniner.dk

Se andre vejledninger om kaniner
TILMELD DYREKLUBBEN NYHEDSBREV KLIK HER