kanin parring avl fødsel unger

Hermelin kanin kaninrace

En hermelin kanin er gode som førstegangskaniner, da det er verdens mindste kaninrace som hvis man passer den godt, hurtigt vil blive en del af familien. Racen stammer oprindeligt fra England og kan spores tilbage til 1884. I 1940’erne blev hermelin kaninracen anerkendt og optaget i Nordisk Kaninstandard kort derefter. I 1970 blev hermelin kaninen for alvor populær i Danmark.

Hermelin kanin udseende

Hermelin kaninen vejer mellem 0,8 og 1,3 kg. Hermeliner findes i næsten alle farver og mange forskellige aftegninger, herunder farverne sort, blå, hvid, ræverød, vildtgrå, jerngrå, vildtgul og vildtsort. Kaninracen kendes blandt andet ved et lidt kompakt udseende i forhold til dets kropsform og med en krum næseryg, kort næseparti og bred pande. Racen har meget korte ører og næsten et helt rundt hoved. En hermelin kanin har en kort pels på ca. 2 – 2,5 cm med en almindelig tæthed og en fin kvalitet. De lever i gennemsnit 6 år, men mange lever helt op til 15 år med den rette pasning.

Hermelin kanin temperament og sind

En hermelin kanin er som kaninrace meget kærlig, glad af sind og opmærksomhedssøgende. Det er en meget trofast kanin og elsker den menneskelig kontakt, men hermelin kaninens temperament afhænger dog i stor udstrækning af avlerens opdræt. Racen er i hovedreglen ofte meget livligt, og den anbefales derfor ikke til helt små børn. Hermelinen er modig og nysgerrig af natur.

Hermelinkaniner kan både være inden- og udendørskanin.

SE UDVALG AF UDENDØRS BURE TIL KANINER
SE UDVALG AF INDENDØRS BURE TIL KANINER

Læs mere om forskellen på at holde kaniner udendørs og indendørs her 

Kilder: frikanin.dk, kaninhaandbogen.dk, kaniner.dk

Se andre vejledninger om kaniner
TILMELD DYREKLUBBEN NYHEDSBREV KLIK HER