Golden retriever hunderace hund hunde hunderacer

Lær hunderacen at kende først

At få sin første hund, eller bare en ny hund for den sags skyld, er altid spændende. Det er en tid, hvor nye oplevelser og minder kan blive skabt mellem din nye hund og dig. Men inden du vælger din bedste ven, bør du have gjort dig nogle tanker og overvejelser omkring hvilken hund, der er det perfekte match til dig.

Dét at få sin første hund kan være overvældende og det er altså ekstremt vigtigt, at du får dig en hunderace, som matcher dine forventninger, ønsker og livsstil. Men heldigvis findes der et hav af hunderacer, som alle har deres charme, så du skal nok finde dit match. Men lige så vel som hunden skal matche dine behov, så skal du også kunne leve op til hundens behov. Vi hjælper dig på vej med 3 ting, du altid bør overveje, inden du får dig en ny hund.

Aktivitetsniveau

Hvor aktiv skal din hund være? Hvor meget skal den stimuleres? Det er meget forskelligt fra race til race, hvilke behov de har og hvor meget de skal stimuleres. Oftest har det også noget at sige, hvordan de bedst bliver aktiveret. Kræver den meget hundetræning, lange gåture eller masser af mental indendørs træning? Sæt dig ind i racens behov, så du bedst kan vurdere, om det stemmer overens med dine forventninger. 

Pelspleje

En ting som mange glemmer, er pelsplejen. Nogle racer kræver nemlig, at der bliver lagt en del timer i dette. Så ønsker du dig en race, som klarer det stort selv selv, eller en der blot skal til hundefrisøren engang imellem? Eller er du okay med at bruge tid flere gange ugentligt på børstninger? 

Snak med avler og ejere

Den sidste ting, og som også kan give dig svar på ovenstående, er at snakke med enten avlere eller folk, der allerede har den race, som du ønsker. Her kan du få svar på alle spørgsmål, høre om deres erfaringer og måske endda få planlagt, at du kan komme ud forbi og opleve racen i sine naturlige rammer. Det giver dig et mere realistisk syn på, hvordan racen er og hvad netop denne hunderace kræver. 

Har du en specifik hunderace, du godt gad læse lidt mere om? Så kan du hos Petguide.dk læse om forskellige hunderacer fra ejere, der har selvsamme race. Her deler de lidt om racen, hvordan de fandt avlere og så giver de lidt råd med på vejen til dig, der overvejer samme race. 

Kilder: petguide.dk

Se andre vejledninger om hunde

Søg i vores annoncer eller opret din egen gratis salgsannonce.
TILMELD DYREKLUBBEN NYHEDSBREV KLIK HER