Katte kan forebygge astma

startpakke killingepakke kat katte killing killinger kattekilling kattekillinger
Katte kan forebygge astma
5 (100%) 2 votes

Katte og kattekillinger kan forebygge astma

 

Katte og kattekillinger er for tiden nogle af de mest populære kæledyr for familier, både med og uden børn. Nu viser forskning, at katte og kattekillinger kan være godt for helbredet – i hvert fald i forhold til astma. Undersøgelsen viser, at det at have en kat eller kattekilling, kan have en beskyttende effekt mod udviklingen af astma-symptomer hos børn på fem år.

 

Antistoffer og beskyttende effekt

Resultaterne af forskningen viser, at børn med katte i hjemme havde en større chance for at udvikle allergi-relaterede antistoffer mod katte, lige som børnene havde en større chance for at have pibende vejrtrækning ved treårsalderen, et symptom forbundet til astma. Det viste sig dog, at de samme børn, som voksede op med en kat eller kattekilling i hjemmet, ved femårsalderen havde mindre risiko for pibende vejrtrækning.

Disse resultater indikerer, at det at have en kat i længere tid, og fra et tidligt tidspunkt i livet, potentielt har en beskyttende effekt mod tidlige indikatorer på astma. Dette bekræftes af resultater fra nyere undersøgelser, der viser, at dyrehold tidligt i livet, og før 18-årsalderen, kan beskytte mod udvikling af astma og allergi. Børn kan med andre ord udvikle en tolerance mod dyreallergenet, fordi dyr bringer forskellige typer af bakterier med sig, som kan styrke immunforsvaret, når man som barn udsættes for dem.

Resultaterne har dog ikke være helt entydige, og der er behov for mere forskning på området, før man med sikkerhed kan “love” at anskaffelse af et dyr i hjemmet kan forebygge astma og allergi.

 

Vær dog forsigtigt hvis du allerede har børn med astma

Katte- og killingehold kan forebygge udviklingen af astma hos børn, men hvis man allerede har børn i familien med astma eller allergi, kan en kat eller kattekilling imidlertid øge risikoen for udvikling af astma-lignende symptomer. Det skal dog påpeges, at hvis man først har udviklet allergi mod kat eller hund, er det vigtigste forebyggende råd at undgå enhver kontakt med dyrearten.

 

Kilde: idenyt.dk

Se andre vejledninger om katte

Udvalgte bruger annoncer lige nu