Hvor gammel er din hund?

hund-hvalp-blomst-plante
Print Friendly, PDF & Email
Hvor gammel er din hund?
5 (100%) 4 votes

Hvor gammel er din hund?

Du er sikkert bekendt med den gamle talemåde: ”et hundeår svarer til syv menneskeår”, men faktisk er dette ikke helt korrekt. Ny forskning viser nemlig, at nogle hunde allerede bliver kønsmodne omkring et års alderen, hvilket ville svare til, at et barn på syv skulle kunne være kønsmoden og klar til at formere sig. Det vil desuden også betyde, at mange af os ville leve længere og faktisk ofte op til 150 år gamle.

Det afhænger dog af den enkelte hunde (og race) præcis hvornår en hund bliver kønsmoden og hvordan den ældes, så derfor har idenyt.dk lavet en grafik, der forklarer hvordan de forskellige racer varierer i forhold til hinanden.

Små hunde ældes hurtigere end store hunde

Små hunderacer har en tendens til at leve lidt længere end de store hunderacer. Det hænger sammen med at små hunde modnes hurtigere i de første leveår og i takt med at årene går, nedsættes hastigheden for aldringsprocessen. De små hunde bliver derfor hurtigere kønsmodne end de større hunde. I den sidste del af deres liv, sættes aldringsprocessen lidt i stå hos små hunde, hvor der ved større hunde generelt vil være en kortere levetid, fordi aldringsprocessen går langsommere, jo ældre hunden bliver.

hund hvalp alder

 

Hvilken vægtkategori er din hund?

Små hunde: 9 kg eller under

Mellem hunde: 10 – 22 kg.

Store hunde: 23 – 40 kg.

Kæmpe hunde: over 40 kg.

 

Kilde: Businessinsider.dk

 

Se andre vejledninger om hunde

 

Udvalgte bruger annoncer lige nu