hund-hvalp-blomst-plante

Hvor gammel er din hund?

Du er sikkert bekendt med den gamle talemåde: ”et hundeår svarer til syv menneskeår”, men det er ikke helt sandheden. Ny forskning viser nemlig, at nogle hunde er allerede kønsmodne ved 1-års alderen. Det vil desuden også betyde, at mange af os ville leve længere og faktisk ofte op til 150 år gamle.

Det afhænger dog af den enkelte hunde (og race) præcis hvornår en hund bliver kønsmoden og hvordan den ældes, så derfor har idenyt.dk lavet en grafik, der forklarer hvordan de forskellige racer varierer i forhold til hinanden.

Små hunde ældes hurtigere end store hunde

De mindre hunderacer lever ofte en smule længere end større hunderacer. Det hænger sammen med at de mindre hunde hurtigere modnes i de første leveår og efterhånden som de bliver ældre, falder aldringsprocessens fart. De små hunde bliver derfor hurtigere kønsmodne end de større hunde. I den sidste del af deres liv, sættes aldringsprocessen lidt i stå hos små hunde, hvor der ved større hunde generelt er kortere levetid, da aldringsprocessen går langsommere, jo ældre hunden bliver.

hundens alder

HUSK DET RIGTIGE FODER OG PLEJE

Foder til hvalpe: SE HER

Foder til senior hunde: SE HER

Kilde: Businessinsider.dk, netdyredoktor.dk

Se andre vejledninger om hunde
TILMELD DYREKLUBBEN NYHEDSBREV KLIK HER