Labrador retriever hunderace hund hunde hunderacer

Hunde kan holde udbredt børnesygdom væk

 

En af mest udbredte børnesygdomme i den vestlige verden er børneeksem, og kun i Danmark bliver cirka hvert 5. barn ramt af lidelsen, men det lader til, at hunden kan hjælpe.

Et større dansk forskningsstudie fra forskningscentret COPSAC (Copenhagen Studies on Asthma in Childhood) viser, at der er en mindre risiko for børneeksem, hvis der er hunde i hjemmet.

– Vi er ret overraskede over resultatet. Det imponerer mig især, at risikoen daler med antallet af hunde. Der er statistisk meget stærk dokumentation for, at der er en klar sammenhæng mellem hunde og risikoen for børneeksem, siger professor og overlæge Hans Bisgaard fra Dansk Børneastma Center på Gentofte Hospital til Videnskab.dk.

 

To uafhængige studier bekræfter sammenhængen

De bemærkelsesværdige resultater kommer fra to anseelige grupper af danske familier, som har været fulgt i årevis af COPSAC for at undersøge grunden til eksempelvis astma og børneeksem.

Forskerne har været tæt på børnene, både under graviditeten og efter, og gennemført forskellige test, eksempelvis af afføring, blod, luftveje, ligesom familierne har svaret på spørgsmål om forholdene i hjemmet, bl.a. forefindende husdyr, herunder hunde, på adresserne.

– Nu har vi med to uafhængige kohorter vist, at hund i hjemmet væsentligt reducerer børns risiko for at udvikle eksem, siger Hans Bisgaard.

Resultaterne af dette studie giver anledning for Allan Linneberg, der er professor og overlæge fra Region Hovedstadens Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed, til at give sin vurdering af, at en hunds tilstedeværelse kan have en effekt.

 

Kilde: Videnskab.dk

 

Se andre vejledninger om hunde

 
TILMELD DYREKLUBBEN NYHEDSBREV KLIK HER