kat killing

Er det synd at holde indekat?

 

Der er sikkert mange som spørger sig selv, når man vælger kat og ikke har mulighed for at lukke den ud, om det er synd at holde den indenfor. Det vigtigste for en kat er at have den plads og de redskaber (f.eks. legetøj til aktivering og kravletræ så katten kan komme højt op), som er nødvendige, for at den kan trives og udfordre sine naturlige instinkter, og kan man tilbyde det indendøre, lider katten på ingen måde nød ved ikke at have mulighed for at komme ud.

 

Mulighed for aktivering

Har din kat ikke mulighed for at komme ud, er det vigtigt, at katten har noget legetøj, så den kan bruge sin energi og naturlige instinkter, ligesom den ikke kommer i dårlig form. Man kan få mange slags legetøj, der kan bruges på forskellige måder, f.eks. noget der kan fanges, noget der siger lyde eller noget der kan bevæge sig. Man kan selvfølgelig også selv lave legetøj eller det finde i sine omgivelser. Det kunne være en tom toiletrulle, en klemme eller lignende.

 

Det rigtige foder

En indekat har behov for specielt foder, der er produceret til indekatte, da de typisk ikke bruger samme energi som udekatte og derfor hurtigere kan komme i dårlig form. En indekat bruger ofte også mere tid til at spise, da der ikke i samme omfang er forstyrrelser som for en udekat. Spørg din dyrelæge, hvis du er i tvivl om hvilket foder, der er et rigtige for din kat.

 

Udkigspunkter

En kat har et naturligt instinkt for at søge højt. Det kan blandt andet skyldes et behov for at kunne holde øje med hele (eller store dele) af sit territorium, men det kan også bare være for at få fred og ro. En indekat skal derfor have mulighed for at komme højt op, f.eks. ved at du investere i et kravletræ, stiller møbler som muliggør at katten kan søge højt op eller monterer trappetrin på væggene, som katten kan komme op på.

 

Kilde: Gismo

 

Se andre vejledninger om katte
TILMELD DYREKLUBBEN NYHEDSBREV KLIK HER