Golden retriever hunderace hund hunde hunderacer

Pas på din hund eller hundehvalp i sommervarmen

 

Sommer er en fantastisk tid for lange ture med din hund, men det er samtidigt en tid som kan være svær for dit pelsede familiemedlem, for ligesom vi dækker os med solcreme mod solens stråler, er det vigtigt at du sørger for at beskytte din hund mod solen og sommervarmen.

Vi bringer her et par tips til at holde din hund kølig i sommervarmen.

 

1. Medbring altid frisk vand

Hav altid en flaske kold vand med på ture med din hund. Det er meget vigtigt, at din hund får væske, især når det er varmt, så du bør medbringe frisk og kølig vand i rigelige mængder. Hvis din hund synes pustende eller træg/doven, skal du sørge for at holde jævnlige pauser i et skyggefuldt område og give din hund noget at drikke. Undgå desuden alt for lange ture, når det er varmest.

 

2. Red din hunds pels

Nogle hunde har en meget kraftig og tæt pels. Din hunds underpels er del af dets naturlige nedkølingssystem, men hvis du ikke reder den ordentligt, kan den blive sammenfiltret, især ved hunde med særlig kraftig og tæt pels, og forhindre nedkølingen af din hund. Husk ikke at fjerne alt hundens pels, da solen bare vil brænde huden.
Det kan desuden anbefales at købe et køledækken til din hund eller hundehvalp

 

3. Forlad aldrig din hund i en parkeret bil

Du bør aldrig efterlade din hund i en parkeret bil, da temperaturen hurtigt stiger i en lukket bil og det indelukkede rum i kombination med en tiltagende varme, kan bringe panikken frem i din hund. Hvis du tager din hund med på tur i bilen, bør du sikre dig at der er rigelig med kølig luft, åben et vindue eller brug bilens ventilation, så din hund får så meget frisk luft som muligt.

 

4. Giv kolde godbidder

En af de mest populære måder vi mennesker køler os selv om sommeren er ved at spise en is eller noget andet koldt. Kølige eller frosne godbidder er en sjov og spændende overraskelse for hunde og kan hjælpe til at modvirke kedsomhed samtidigt med at det køler hunden.

 

5. Undgå ture om middagen

Prøv at begræns turene (i hvert fald de lange) til morgenen eller aftenen, hvor solen ikke brænder, og det stadig er køligt i luften. Vælg ruter med meget skygge og helst uden asfalt, der kan brænde hundens trædepuder. Hvis din hund er udenfor i haven i løbet af dagen, sørg for at have et sted med skygge, så hunden kan finde ly for solen.
Det kan desuden anbefales at købe en nedkølende hundesele til din hund eller hundehvalp

 

6. Væd din hunds poter

Hunde køler sig selv nedenfra og op, så ved at væde deres poter i vand, kan du faktisk hjælpe til at kontrollere deres temperatur. Du kan evt. investere i et lille oppustelig badebassin til haven for at sikre din hund mulighed for at køle sig.

 

7. Beskyt hunden fra at blive solbrændt

Hunde med let eller ingen hår er mere tilbøjelige til at blive solskoldet end hunde med meget pels. Hvis din hund elsker solen eller skal være i solen over en længere periode, sørg for at brug hunde venlig solcreme på deres næse, ører, mave, læn og på indersiden af benene. Hvis du har svært ved at finde en solcreme specielt til hunde, kan du godt bruge en til børn eller mennesker med følsom hud. Sørg dog først for at spørge din dyrlæge først.
Det kan desuden anbefales at købe en kølemåtte til din hund eller hundehvalp

 

Vi ønsker jer og jeres dejlige hunde en god og dejlig sommer!

Kilder: netdyredoktor

Se andre vejledninger om hunde

 
TILMELD DYREKLUBBEN NYHEDSBREV KLIK HER