Råd om katte i sommervarmen

startpakke killingepakke kat katte killing killinger kattekilling kattekillinger
Råd om katte i sommervarmen
5 (100%) 3 votes

Sådan køler du din kat

 

Sommer og varme er dejligt, især for os mennesker, men for kat, hvis krop er dækket af pels, kan varmen være uudholdelig, og de ellers så stolte dyr ligger apatisk på gulvet med tungen hængende ud af munden. Vi har samlet en række råd om hvordan du køler din kat ned i sommervarmen. Det skal dog understreges, at man aldrig skal gøre noget, som man ved, katten ikke bryder sig om.

 

1. Altid adgang til skygge og frisk, rent, koldt drikkevand. Eventuelt køb en fontæne. Nogen katte drikker mere, hvis vandet løber fra en fontæne.

2. Nogle katte elsker at ligge på et køligt gulv, så giv katten adgang til et rum med flisegulv eller lignende, f.eks. badeværelse eller bryggers, eller kolde fliser på altanen. Et tomt badekar kan også føles dejlig køligt mod den varme kattepels. Hold øje med kattens temperatur. Hvis den ligger og steger på et varmt sted, bør du om nødvendigt fjerne den.

3. Hvis du ved, at et af dine rum er mere køligt, end de andre, giv katten adgang til det.

4. Læg et vådt viskestykke, som du har vredet hårdt op, over kattens ryg. Det kan køle katten. Det er dog ikke alle katte, som er lige begejstrede for sit nye rygklæde, måske fordi det er for tungt, så du kan prøve at vride det mere op eller tage et lettere stykke stof, men husk altid at vær opmærksom på, hvordan katten reagerer.

5. Læg et vådt viskestykke eller stykke stof på gulvet og placér katten oven på det, så den bliver opmærksom på det. Men giv katten mulighed til at hoppe af, hvis den ikke bryder sig om det. Hvis du lader det ligge, har katten mulighed for at vælge det til eller fra.

6. Tør en våd klud eller fryseelement under et tyndt stykke stof hen over kattens pels.

7. Du kan forebygge dehydrering ved at bruge en vandforstøver på katten – men KUN hvis den kan lide det!

8. Pak et køleelement ind i et pudebetræk eller andet tyndt stof, og læg det ned til din kat.

9. Fyld en balje med vand og hav den stående på badeværelset eller terrassen, så din kat kan lege rundt i den, hvis katten har lyst.

10. Har du en blæser eller ventilator, kan du sørge for at stille den, hvor katten har mulighed for at lægge sig foran den. Nogle katte elsker at flade ud og få pelsen blæst godt igennem.

11. Vådfoder frem for tørfoder kan få mange katte til at indtage mere væske end de ellers ville (Vær dog opmærksom på, at vådfoder hurtigt bliver dårligt i varmen).

12. Børst kattens pels grundigt, så den bliver fri for løse hår, så den bedre kan komme af med varmen.

13. Kend symptomerne på hedeslag og vær klar over, hvad du skal gøre, hvis uheldet er ude.

14. EFTERLAD ALDRIG EN KAT I BILEN PÅ EN VARM ELLER SOLRIG DAG (Det er desværre noget, der er nødvendigt at gentage).

 

Husk altid at vær opmærksom på din kat – ikke mindst, når det er varmt – og kontakt evt. dyrlæge, om nødvendigt.

God sommer.

 

Se andre vejledninger om katte

Udvalgte bruger annoncer lige nu