langhåret hund hvalp dyreformidlingen dk

Min hund fælder meget

Er din hund begyndt at fælde?

Når en hund fælder er det en helt naturlig fysiologisk proces, som er nødvendig for at hundens pels udskiftes og fornys, således at pelsen beskytter mod vejr, vind og snavs.

Det er dog ikke alle hunderacer fælder lige meget, og der findes hunderacer som ikke fælder.

Hvad kan du selv gøre?

Børst pelsen regelmæssigt

Pelsplejen er af stor betydning i fældningsperioden. Først og fremmest kan du børste pelsen på din hund regelmæssigt, fordi at du på den måde nemmere kan opdage eventuelle forandringer i hundens pels tidligt, samt for at fjerne døde hårstrå fra hunden. Børstningen og strigling af pelsen er samtidigt en massage af hundens hårbund og hårrødder, der øger gennemstrømningen af blod, så hårstrå falder af i processen, inden hunden fælder dem. Vi anbefaler at du bruger en skånsom hundebørste.

Vask din hund

Et godt bad kan reducere fældningsmængden hos din hund. Husk dog altid kun at bruge en shampoo som er særligt beregnet til hunde, fordi en hunds PH-værdi er højere end hos mennesker, og gerne en shampoo som er egnet til din hunds hud og pels. Du skal massere en blanding af shampoo og vand i forholdet 1:5 grundigt ind i hundens tørre pels, hvorefter du gør pelsen våd og fortsætter med at massere shampoo og vand ind i din hunds pels i 5-10 minutter. Det er vigtigt at skylle pelsen ordentligt igennem. Sæberester kan give din hund kløe og irritation i huden. Badet afsluttes med en grundig tørring med et håndklæde.

Godt foder

Kvaliteten på hundens foder betyder meget for sundheden af din hunds pels. Der er mange fordele ved at sætte sig grundigt ind i de forskellige typer af hundefoder, hvis man vil mindske hundens fældningsproces. 1st Choice hundefoder er god til at give din hund en sund og kraftig pels, samt normalisere din hunds fældning.

Overdreven fældning kan være et symptom på sygdom

Oplever du at din hund fælder året rundt og samtidigt mere kraftigere end almindeligt, kan det være et symptom på en række sygdomme, bl.a. hudsygdomme, angreb fra parasitter (f.eks. lopper og skab), bakterieinfektioner (oftest stafylokokker), sygdomme i organerne eller generelle forstyrrelser af hundens hormonbalance. I så fald anbefales det at du får en dyrlæge til at undersøge hunden og om nødvendigt behandle. Hvis du er i tvivl vil vi altid anbefale at du kontakter en dyrlæge for sikkerheds skyld.

Kilder: dyrekassen.dk, netdyredoktor.dk og dyrelaegevagten.dk

Se andre vejledninger om hunde




TILMELD DYREKLUBBEN NYHEDSBREV KLIK HER