kanin parring avl fødsel unger

Legetøj til kaniner og aktivering

Legetøj til kaniner og aktivering

Kaniner kan måske ofte virke til at passe dem selv, men kaniner er aktive og nysgerrige dyr, der har behov for aktivering og stimulering for at trives optimalt. Det er vigtigt, at kaniner ikke keder sig. Mange kaniner som er for inaktive bliver let for tykke, og det er ikke sundt for dem. Aktivering af kaniner kan gøres på forskellige måder. 

Hvad kan kaniner lide at lege med?

Legetøj er rigtig godt til at aktivere din kanin og sørge for at den ikke keder sig, men kaniner kan være meget forskellige og skal derfor aktiveres på forskellige måder, alt efter hvad din kanin kan lide. 

Heldigvis findes der mange forskellige former for legetøj til aktivering af kaniner, så du altid kan finde noget nyt og spændende legetøj at tilbyde din kanin og dets behov. Du behøver ikke at tænke i bestemte mærker, og det behøver ikke være dyrt at give din kanin det den har brug for, så tænkt i stedet på hvad din kanin finder mest glæde ved, og hvad er sundest for den. 

Du kan se et bredt udvalg af forskellige muligheder for legetøj her. 

Hvordan aktiverer man kaniner?

Kaniner er aktive dyr og det er derfor en god ide at indrette din kanins bur med muligheder for aktivering, f.eks. med træbroer, tunneller, legeruller og vipper, der kan stimulere din kanin mentalt og fysisk. 

Du kan se et bredt udvalg af forskellige muligheder for legetøj her. 

Hjemmelavet legetøj til kaniner

Det behøver ikke koste en formue at aktivere din kanin, og det er næsten kun fantasien, der sætter grænsen for, hvad der kan laves hjemme af legetøj til aktivering af din kanin, f.eks. kan en ganske almindelig papkasse skabe stor fornøjelse hos din kanin og kan bruges på forskellige måder. Mange kaniner elsker og gnave løs i papkasser, så det eneste, du behøver, er egentlig blot at stille en papkasse ind til den. Men hvis du ønsker lidt mere aktivering, kan du fylde din papkasse med papir og gemme nogle godbidder derinde (f.eks. ærteflager, rosiner, små stykker gulerod), som din kanin kan søge og grave efter. 

Kilde: kaninvaernet.dk, dyreverdenen.dk, kaninbloggen.dk

Se andre vejledninger om kaniner

 
TILMELD DYREKLUBBEN NYHEDSBREV KLIK HER