corona virus kæledyr dyr hund kat hvalp killing marsvin fugl krybdyr kanin covid-19

Er Corona virus farligt for dit kæledyr?

Der er i øjeblikket ingen beviser for, at familiedyr – herunder hunde eller katte kan blive inficeret med eller sprede den nye coronavirus COVID-19. Er du rask og har kæledyr, er der derfor for nuværende ingen særlige forholdsregler.

Anbefalinger om Corona virus og kæledyr

  1. Du bør begrænse kontakten med kæledyr og andre dyr, hvis du er bekræftet syg med coronavirus, ligesom du vil gøre i forhold til mennesker. Selvom der ikke er rapporteret om kæledyr eller andre dyr, der er syge med COVID-19, anbefales det stadig, at mennesker, der er syge med coronavirus, begrænser kontakten med dyr, indtil der er mere information på området.

  2. Hvis det er muligt, skal du lade et andet medlem af din husstand passe dine dyr, mens du er syg.

  3. Hvis du er syg med Coronavirus, skal du undgå direkte kontakt med dit kæledyr, herunder klap, kram og at blive “kysset”. Har du brug for at interagere med dit dyr, anbefaler vi almindelig håndhygiejne som håndvask og sprit før og efter samt, at du bærer mundbind, når du er i direkte kontakt med dyret.

  4. Har du brug for akut dyrlægehjælp til dit dyr, og er du bekræftet syg med Coronavirus, skal du lade en rask person udenfor hjemmet tage dit dyr til dyrlægen. Du skal sørge for at give personen en fuldmagt til det.

Spørgsmål om Corona virus og kæledyr

Har du yderligere spørgsmål om COVID-19 og mistanke om smitte til dyr, er det Fødevarestyrelsen, der varetager det danske beredskab i forbindelse med smitsomme sygdomme hos dyr.

Spørgsmål vedrørende egen sygdom og forholdsregler skal rettes til Sundhedsstyrelsen, hvor du også finder de seneste opdateringer og retningslinjer om COVID-19.

Kilde: Den Danske Dyrlægeforening
TILMELD DYREKLUBBEN NYHEDSBREV KLIK HER