9 gode grunde til at have en kat

kat killing
9 gode grunde til at have en kat
5 (100%) 4 votes

9 gode grunde til at have en kat

 

Katten har overhalet hunden som det mest populære kæledyr herhjemme. Ifølge den sidste undersøgelse fra Danmarks Statistik er der 546.000 hunde og 646.000 katte som bor i danskernes hjem, og der er mange gode grunde til at have en kat som kæledyr.

 

1. Et studie fra Minnesota Universitet viser, at det er afstressende og angstdæmpende at eje en kat, hvilket mindsker risikoen for hjertekar-problemer. Faktisk mindsker du risikoen for at få et hjertestop med hele 40 % hvis du har en kat.

2. Det er hyggeligt når katten spinder, men det virker også healende. Vibrationerne som ligger på mellem 20 og 140 Hz sænker blodtrykker, styrker knoglerne og heler muskel- og ledbåndsskader.

3. Det er et stort ansvar at have et dyr, men katte er et af de kæledyr, som kræver mindst arbejde, da de er så selvstændige af natur og sover typisk 15-18 timer i døgnet. Du behøver ikke gå tur med dem eller kæle med dem så ofte, som hvis du havde en hund.

4. Katte er meget renlige dyr, og de sørger for at holde sig selv rene, så de ikke lugter eller ligner noget, der er løgn. Man behøver med andre ord ikke bade dem.

5. Katte er lette at træne til at bruge en kattebakke. Lettest er det selvfølgeligt, hvis du bare kan lukke katten ud i haven, men hvis du bor inde i byen, kan katten hurtigt finde ud af at bruge en kattebakke.

6. Katte jager instinktivt rotter, mus og andre gnavere, hvilket også er en bonus.

7. Katte sviner som regel ikke så meget. De har små fine poter, som de helst vil holde rene, så der er ikke så mange kattepoter i dit hjem. Desuden vejer katten typisk ikke så meget, så den kommer ikke til at slide din sofa eller sengetøjet, hvis den får lov til at sove i møblerne.

8. Børn som vokser op i et hjem med katte har oftere et stærkere immunforsvar, færre allergier og vejrtrækningsproblemer.

9. Har du allergi, og ønsker du et kæledyr? Der findes katteracer som stort set ikke fremkalder allergi hos mennesker, f.eks. siamesere og sphynx.

 

Har du ikke mulighed (eller lyst) til selv at have en kat, kan du heldigvis se kattevideoer online, for Indiana Universitets medieskole har fundet ud af, at folk, som ser kattevideoer, oftere er mere energiske og positive, har færre negative følelser som angst, irritation og tristhed:

– Selvom man ser en kattevideo på YouTube som en overspringshandling eller i stedet for at arbejde, kan den følelsesmæssige værdi i det, måske være det hele værd, så man bedre kan overskue en hård opgave bagefter.

 

Så bare kom i gang 🙂

Kilde: idenyt.dk

Se andre vejledninger om katte

Udvalgte bruger annoncer lige nu